Naš košarkaš sa Kraljevima je slavio u El Clasicu protiv Barcelone i podigao pehar namijenjen osvajaču Superkupa Španije.

Nakon sjajnih igara na final-fouru Musa je dao izjavu za španski ES radio, gdje je govorio i o Bosni i Hercegovini.

- Jedini izvor sreće za narod u BiH je sport. Samo sport, trenutno je to fudbal zbog uspjeha u Ligi nacija. U BiH je sport skoro jedina stvar. Sportisti su na visokom nivou, ali nemaju nikakve podrške od države i nadam se da će se to promijeniti.

Prije svega želim da budem uzor i radim stvari na pravi način, da budem dobar dečko i pokažem ljudima iz BiH da iz malog grada mogu postići velike stvari u životu.

Želim da budem primjer svima jer sam dobra osoba, a tek onda zbog košarke - kazao je Musa.

Otkrio je kako mu je Luka Dončić bio od velike pomoći kada je stigao u Real Madrid. Slovenac je svojevremeno sa dosta uspjeha nosio dres Kraljeva.

- Luka mi je kao brat. Mi smo dobri prijatelji i čujemo se jako često. Na Eurobasketu smo prije utakmice pričali o Realu i on mi je čak preporučio neke restorane u Madridu i druge stvari, ali o tome ne mogu da pričam. On je jedan od najboljih igrača svijeta i želim mu zaista mnogo sreće u karijeri - kazao je Musa priznavši kako je sada puno zreliji i da još nije odustao od NBA lige:

- Svi znaju kakav sam tip igrača, da nije tako sigurno ne bih bio u Real Madridu. NBA? To jako želim. Bio sam tamo tri sezone, ali sada imam ugovor s Realom i samo sam na to fokusiran. Ne znate nikad šta vas čeka u budućnosti, ali sada sam tu i vidjet ćemo šta će biti kasnije.