open-navfaktor-logo
search
U golgeterskoj formi
Džeko blizu svoje najbolje sezone ikada, evo zbog čega u Interu mogu biti prezadovoljni
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, igra u sjajnoj golgeterskoj formi na startu nove sezone.
04.10.2021. u 16:09
get url
text

VEZANI TEKST - Za Džeku nema mjesta u timu kola, a u Italiji je trenutno samo jedan igrač bolji od Dijamanta

Promjena sredine i prelazak sa Olimpica na "Giuseppe Meazzu" iskusnom fudbaleru nije bila ozbiljan problem. Džeko je odmah prionuo na posao koji radi najboljie - postizanje golova. U prvih sedam prvenstvenih nastupa u debitantskoj sezoni u dresu Intera Dijamant je zabio šest pogodaka.

Odličnim partijama na startu sezone Džeko je izjednačio svoj drugi najbolji učinak na startu sezone.

Šest golova u prvih sedam kola najbolji bh. napadač postigao je i u sezoni 2011/2012. Tu sezonu u dresu Manchester Cityja Džeko započeo je na prilično nestvaran način. Nakon golova u pobjedama protiv Swansea i Boltona zabio je četiri pogotka Tottenhamu.

VEZANI TEKST - Brojke ne lažu: Edin Džeko došao "za džaba", a bolji je od Romelua Lukakua

Inače, u četiri od dosadašnjih 14. sezona u najjačim evropskim ligama Džeko je u prvih sedam kola na svom kontu imao pet i više golova. Najbolji učinak ostvario je u sezoni 2017/2018. Tada je redom pogađao protiv Intera, Verone (dvaput), Beneventa (dvaput), Udinesea i Milana, a sezonu je završio s učinkom od 16 prvenstvenih pogodaka.

u sezoni 2016/2017 Džeko je ponio titulu najboljeg strijelca Serie A sa ukupno 29 pogodaka. Ako je suditi prema dosadašnjem učinku, u Interu itekako imaju razloga za zadovoljstvo, pogotovo zbog činjenice jer su sjajnog napadača angažovali besplatno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.