open-navfaktor-logo
search
Odabrano društvo
Džeko je 11. igrač u historiji Lige prvaka koji je uspio uraditi ovo
Edin Džeko postigao je vodeći gol za Inter u pobjedi nad gradskim rivalom Milanom rezultatom 2:0 u prvoj polufinalnoj utakmici UEFA Lige prvaka.
11.05.2023. u 11:42
get url
text

Dijamant je stigao do četvrtog ovosezonskog gola u elitnom klupskom takmičenju.

Bh. golgeter sinoć je postao drugi najstariji strijelac u polufinalnim mečevima Lige prvaka (37 godina, 54 dana). Ispred njega je samo legendarni Ryan Giggs koji je u polufinalu pogodio sa 37 godina i 148 dana starosti.

Džeko je postao 11. igrač u historiji Lige prvaka koji je u polufinalu ovog takmičenja pogađao za dva različita kluba. Prije toga pogodio je i kao igrač Rome.

U sezoni 2017/18. u polufinalnim duelima Rome i Liverpoola tadašnja devetka Rome tresla je mrežu Redsa. Jedan pogodak Džeko je postigao u prvoj, a jedan u drugoj utakmici.

U dva različita dresa pogotke u polufinalnim mečevima postizali su Phillip Cocu (PSV, Barcelona), Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund, Bayern), Fernando Morientes (Real Madrid, Monaco), Park Ji-Sung (PSV, Manchester United), Dejan Savičević (Crvena zvezda, Milan), Andriy Shevchenko (Dinamo Kijev, Milan), Fernando Torres (Liverpool, Chelsea), Zinedine Zidane (Juventus, Real Madrid), Dieter Muller (Keln, Bordeaux).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.