open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Džeko na korak do pridruživanja Kruniću, Bayern u (ne)mogućoj misiji
Večeras su na programu preostala dva revanša četvrfinala Lige prvaka. 
19.04.2023. u 08:01
get url
text

Fudbaleri Intera sa početkom od 21 sat dočekuje Benficu.

Nakon što su prošlog utorka odigrali sjajnu utakmicu u prvom meču četvrtfinala u Lisabonu i pomalo iznenađujuće slavili sa 2:0, golovima Nicola Barelle i Romelua Lukakua, Nerazzurri su u subotu na svom terenu doživjeli novi neočekivani poraz u Serie A, izgubivši od Monze rezultatom 1:0.

Treba istaći da se Inter u posljednje vrijeme poprilično muči u Serie A. Ekipa Simonea Inzaghija nije uspjela pobijediti u čak posljednjih pet ligaških utakmica.

Klub našeg Edina Džeke trenutno zauzima petu poziciju u Serie A.

Benfica, sa druge strane, ima dobru sezonu kako u domaćem prvenstvu tako i u Evropi.

Međutim, u posljednjih sedam dana ne ide sve po planu.

Portugalski velikan je u tom periodu doživio tri uzastopna poraza, od čega dva na domaćem terenu, što je malo ko očekivao. Prvo su poraženi od Porta sa 2:1 u portugalskom prvenstvu, potom je Inter bio bolji u prvom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka (2:0), da bi posljednji šok doživjeli pred revanš u Milanu kada su u subotu u 28. kolu na gostovanju poraženi od Chavesa (1:0).

Pobjednik ovog duela u polufinalu će igrati protiv Milana (za koji igra naš Rade Krunić) koji je u dvomeču bio bolji od Napolija.

Isti termin donosi nam derbi večeri između Bayerna i Manchester Cityja.

Večerašnji domaćin promijenio je trenera i na klupu doveo Thomasa Tuchela, osvajača Lige prvaka iz 2021. godine, ali nakon teškog poraza na Etihadu u prvom susretu sada mora nadoknaditi tri gola zaostatka, što djeluje vrlo izazovno. Međutim, poznavajući mentalitet njemačkih klubova, Bavarce uprkos velikom zaostatku ipak ne treba otpisati.

Manchester City predvođen Pepom Guardiolom nije lagano slomiti. Građani su u seriji od 10 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, što dodatno otežava nade Bavarcima.

Pobjednik ovog dvomeča pred sobom će u narednoj fazi takmičenja imati težak zadatak. Naime, u borbi za finale čeka ga Real Madrid koji je bio bolji od Chelseaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.