open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Džeko se vraća na Anfield, Inter u nemogućoj misiji
Fudbaleri Intera pokušat će napraviti čudo i plasirati se u četvrtfinale Lige evropskih prvaka.
08.03.2022. u 08:21
get url
text

Za (ne)moguću misiju bit će im potrebno da ostvare gostujuću pobjedu protiv Liverpoola sa dva razlike jer su Redsi u prvom meču u Milanu slavili sa 2:0.

Još je neizvjesno da li će u vrhu napada zaigrati naš Edin Džeko, koji je proteklog vikenda protiv Salernitane bio dvostruki strijelac.

VEZANI TEKST - Italijanski mediji najavljuju: Džeko i Lautaro na klupi protiv Liverpoola

Na istoj utakmici domaćeg prvenstva Lautaro Martinez je kompletirao hat-trick, pa je trener Simone Inzaghi na slatkim mukama.

- Lautaro je zabio tri gola, normalno da je zadovoljan. Bio sam napadač i znam koliko pogodak može nedostajati u određenom periodu. Razgovarali smo, rekao sam mu da bude miran jer prema mom mišljenju napadač treba biti zabrinut kada ne dolazi u situacije da postiže golove. Sretan sam zbog njega, kao i zbog Džeke. Nadam se i da će Correa proraditi, Sanchez je pogađao, Caicedo je tek stigao. Imam pet napadača i izabrat ću dvojica koji će početi utakmicu - rekao je Inzaghi u najavi revanša protiv Redsa.

Dijamant je protiv Liverpoola postigao pet golova u karijeri, po dva u Ligi prvaka i Premier ligi, te još jedan u engleskom Liga kupu. Posljednji meč na Anfieldu kapiten reprezentacije BiH odigrao je prije četiri godine u porazu Rome od Liverpoola rezultatom 2:5. I tada je bio strijelac. Prema najavama iz Italije, naš golgeter neće biti starter, a u vrhu napada zaigrat će Lautaro Martinez i Alexis Sanchez. 

U drugom večerašnjem meču snage će odmjeriti Bayern i Salzburg. Prvi susret prije dvije sedmice okončan je bez pobjednika - 1:1, pa je Bavarcima potrebna bilo kakva pobjeda kako bi izborili prolaz među osam najboljih. Izvršni direktor za sport u Fudbalskom savezu BiH Elmir Pilav bit će posmatrač suđenja na meču u Minhenu.

Obje utakmice počinju u 21 sat uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

Parovi

Liverpool - Inter (prva utakmica 2:0)
Bayern - Salzburg (1:1)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.