open-navfaktor-logo
search
Konstituirajuća sjednica
Efendić pokazao snimak: Zašto specijalna olovka s kamerom kruži između vijećnika Četvorke kao štafeta?
Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić je na svom Facebook profilu objavio video sa konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća održane u srijedu za koji tvrdi da dokazuje njegove tvrdnje da su vijećnici Četvorke koristili olovku s kamerom. 
17.01.2021. u 20:40
get url
text

VEZANI TEKST - Efendić: Vijećnici Četvorke su glasali s kamerom u olovci, SBB je nestao u Novom Gradu, Naša stranka kao mafijaška organizacija

- Sva sreća pa se sjednice vijeća prenose online. Cijeli snimak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća nalazi se na youtube kanalu općine još od srijede. Na tom snimku jasno se vidi kako specijalna olovka sa kamerom cijelo vrijeme kruži između vijećnika Četvorke kao štafeta.  Vidim danas da cijeli dan pokušavaju ismijavati informaciju koju sam sinoć objavio praveći neke fotomontaže koristeći moju sliku sa olovkom.

Međutim, nisam ja koristio tu olovku, nego njihovi vijećnici "hrabri, časni i pošteni". To je činjenica kojoj su svjedočili svi prisutni. A u ovom kratkom isječku sa sjednice cijeli taj skandal se više nego jasno vidi - napisao je u svojoj objavi Efendić.

Podsjetimo, Efendić je u subotu ustvrdio sljedeće:

- Pale su u vodu sve iluzije o moralnoj čistoći stranaka Četvorke, kako radikalno lijevih tako i radikalno desnih. Ne postoji ponuda koju nisu uputili općinskim vijećnicima samo kako bi se napravila većina protiv načelnika i Općinsko vijeće pretvorilo u cirkus kakav odavno gledamo na višim nivoima vlasti. Na kraju su na samoj sjednici, na očigled svih prisutnih, natjerali vijećnike Četvorke da glasaju istom olovkom koja na sebi ima kameru što je samo po sebi neviđeni skandal i narušavanje principa tajnosti glasanja - napisao je Efendić nakon čega je uslijedila oštra reakcija Naše stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.