Eksplozija na otvaranju Sarajevo Holiday marketa?

Objavljeno: 06.12.17 u 20:14

Uviđajna ekipa MUP-a KS izašla je na teren nakon što je dojavljeno da je na prostoru parka Hastahana u kojem je večeras otvoren Holiday Coca - Cola market došlo do manje eksplozije.

 

Uviđaj u toku FOTO: J. BRUTUS
Uviđaj u toku FOTO: J. BRUTUS

Povrijeđenih nije bilo, a za sada nema ni informacija o tome šta se tačno dogodilo. Iz policije nisu mogli potvrditi da je uopće bilo eksplozije.

Do incidenta je došlo u momentu dok je veliki broj zvanica i građana Sarajeva čekao da uđu u šator - improvizirani prostor na kojem se održava svečanost povodom otvaranja sedmog "Holiday Marketa".

Navodno se čuo prasak stakla i osjetio jak miris benzina. Posjetioci su ustvrdili da je na prostor Hastahane bačena neka improvizovana naprava.

U Operativnom centru MUP-a KS kazali su nam kako je policija na terenu te da se pristupilo uviđaju zbog počinjenog krivičnog djela.

- Za sada možemo samo potvrditi da je pronađena nepoznata tečnost koju je upotrijebila za sada nepoznata osoba. Policija radi na identifikaciji i pronalasku te osobe i utvrđivanju svih okolnosti događaja- kazali su nam u sarajevskoj policiji.