Spektakl u najavi

Epicentar na Bilinom polju: Savez na derbi Čelik - Željo šalje najbolje sudije

Objavljeno: 07.08.2019. u 18:50

Derbi se igra u subotu od 19 sati, uz direktan prijenos na platformi Moja TV

Mujić će u subotu na teren Bilinog polja izvesti igrače Čelika i Želje

Epicentar fudbalskih zbivanja u Bosni i Hercegovine predstojećeg vikenda bit će Bilino polje, gdje će Čelik i Žljezničar, dvije ekipe koje sa Sarajevom dijele prvu poziciju na tabeli sa po sedam bodova, igrati derbi 4. kola.

Navijači i jednog drugog tima najavili su spektakl na tribinama, fudbaleri Čelika i Želje igrama ove sezone daju naslutiti da nas očekuje mnogo uzbuđenja na terenu, a vjerujemo da će i suđenje biti u skladu sa navijačima i fudbalerima. Odgovorni u Savezu potrudili su se da bude tako... 

Irfan Peljto i Admir Šehović su iz Sarajeva, a Dragan Petrović je sudio nedjeljni derbi na Grbavici između Željezničara i Zrinjskog. Zbog toga su trojica sudija sa FIFA značkom, koji su na UEFA listi, "ispali" iz konkurencije za subotnji derbi.

No, u Savezu ne trebaju brinuti, jer na raspolaganju imaju još kvalitetnih sudija. Kako saznaje Faktor na derbi u Zenicu poslat će najbolje sudije, koji su im na raspolaganju.

Prema našim saznanjima za glavnog sudiju određen je Elvis Mujić iz Banovića, koji je već godinama u vrhu najbolje ocijenjenih arbitara bh. elite, a ništa manje kvalitetni nisu ni asistenti.

Povjerenje sudijske komisije navodno su dobili Senad Ibrišimbegović i Arnel Novalić, koji su nebrojeno puta dokazali da spadaju u vrh prve grupe arbitara sa B liste .

Derbi se igra u subotu od 19 sati, uz direktan prijenos na platformi Moja TV.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije