open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Evo kakvo će vrijeme biti narednih dana
U Bosni je jutros umjereno do preteženo oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro, a slično vrijeme će preovladavati i tokom dana, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
22.06.2022. u 08:23
get url
text

Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 14; Ivan-sedlo 18; Bugojno 19; Bihać, Drvar, Livno, Tuzla 20; Gradačac, Jajce, Sarajevo 21; Grude, Sanski Most 22; Zenica 23; Mostar 24 stepena Celzijusevih.

- Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Prije podne lokalni pljuskovi ponegdje na sjeveroistoku i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne u većem dijelu Bosne sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće intenzivnije padavine, ponegdje praćene gradom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 34 stepena Celzijusevih - navedeno je iz FHMZ.

U Sarajevu prijepodne sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 31 stepen.

Objavljena je i prognoza za naredna tri dana. 

Tako sutra prolaznih pljuskova i grmljavine ujutro može biti u sjevernim i sjeveroistočnim područjima, a kasnije i u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini lokalnih pljuskova može biti na sjeveru i istoku od sredine dana prema poslijepodnevnim satima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena Celzijusevih.

U četvrtak se u Bosni očekuje djelomično vedro uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Sunčanije u Hercegovini gdje je poslijepodne moguć pljusak na sjeveru i istoku Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30, na jugu zemlje do 34 stepena.

U petak se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.