Nedjelja, 24.09.2023.
h

Faktor nezvanično saznaje: Sudiji Bandiću ocjena 6,5, odluka o ostavkama nakon dopunskog izvještaja

Deveto kolo Lige za prvaka Bosne i Hercegovine podiglo je mnogo prašine, preciznije rečeno to je učinio susret između Radnika i Zrinjskog.

Na Gradskom stadionu u Bijeljini našao se u centru pažnje, a mnogi su mu pripisali epitet skandaloznog, nakon jednaesterca kojeg je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade dosudio Antoni Bandić iz Gruda.

Ubrzo nakon što je okončana utakmica 9. kola Lige za prvaka, Faktor je došao do informacije da su ostavke ponudili predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić, direktor takmičenja Elmir Pilav i predsjednik Sudijske komisije Ibrahim Hasanbegović.

VEZANA VIJEST: "Dan D" za domaći fudbal: Počela sjednica IO N/FSBiH, sastanak Sudijske komisije još traje

Sastanak Sudijske komisije počeo je danas u 11 sati, a prema nepotvrđenim informacijama do kojih je došao Faktor, Antoni Bandić je za svoje suđenje dobio ocjenu 6,5 (najlošija je 6, najbolja 10). Ova ocjena rezultirala je i Bandićevim "padom" sa A liste najboljih bh. arbitara.

Čini se kako ostavke za sada neće biti usvojene od Izvršnog odbora N/FSBiH dok članovi najvišeg tijela krovne kuće bh. fudbala ne dobiju dopuske izvještaje.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh