open-navfaktor-logo
search
Teren nije spreman
Faktor saznaje: Derbi Sarajevo - Željezničar neće se igrati na Koševu!
Veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara, koji je jesenas prolongiran za proljetni dio sezone, zakazan je za 8. mart, ali kako sada stoje stvari, neće biti odigran na Koševu!
10.02.2023. u 19:02
get url
text

Kako saznaje Faktor od izvora iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, travnjak Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase neće biti gotov, odnosno neće dobiti dozvolu za igranje utakmica u spomenutom terminu.

Kako nam je objašnjeno, prirodna trava, odnosno busenje je postavljeno krajem prošle godine, ali sada mora proći određeni period (vegetacioni ciklus) kako bi se trava "primila", a nakon čega bi bilo izvršeno i ojačavanje, tačnije šivanje hibrida.

Loše vremenske prilike u Sarajevu, odnosno minusi koji su konstantni, produžili su period vegetacije.

VEZANI TEKST - Koševo pod sniježnim prekrivačem: Gdje će Sarajevo ugostiti Zrinjski?

- Niko u ovom trenutku ne može jasno i precizno reći kada će se moći igrati utakmice na stadionu Koševu. Sve zavisi od vremenskih prilika u martu. Jasno je da Sarajevo neće moći igrati na Koševu u prvom kolu proljetnog dijela sezone protiv Zrinjskog (25. februara), a ne može igrati ni derbi (8. marta, op. a.) - potvrđeno je za Faktor iz FSBiH.

Prema našim informacijama, Bordo klub će Zrinjski ugostiti na Bilinom polju u Zenici, odakle će izabranici Mirze Varešanovića morati "seliti" nakon tog meča jer iz FSBiH žele sačuvati teren za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i meč protiv Islanda (23. mart).

Kao opcija za igranje gradskog derbija spominje se stadion Mladosti u Doboju kod Kaknja, koji je bio opcija i u novembru prošle godine prije nego što je Komitet za takmičenje FSBiH prolongirao najveću bh. utakmicu za proljetni dio sezone. Na kraju, nije isključena opcija ni da se derbi ponovo odgodi...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.