open-navfaktor-logo
search
Moraju na popravni
Faktor saznaje: "Pala" dvojica fudbalskih sudija, propuštaju start Premijer lige BiH
Dvojica sudija sa A liste Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu nisu položili fizičke norme i neće biti delegirani za prva kola proljetnog dijela sezone.
18.02.2022. u 14:54
get url
text

Po običaju, ove informacije nisu objavljene na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH, ali kako saznaje Faktor, na SDS testu pala su dvojica arbitara sa A liste.

Norme nisu istrčali Zoran Grbić i Elvis Mujić. Njih dvojica nisu bili fizički spremni da ispune minimum zahtjeva testa namjenjenog sudijama elitnog razreda bh. fudbala.

Grbiću ovo nije prvi put da nije istrčao norme, jer je nakon nekoliko posljednjih seminara redovno morao na popravni.

Saznajemo da su nešto slabiju formu pokazali i Mirza Kazlagić, Sabrija Topalović, Dragan Petrović i Adis Mulahasanović, ali su oni dobili prolaznu ocjenu i konkurisat će za utakmice proljetnog dijela sezone, koja starta narednog petka. S druge strane Stipe Kovačević, iz talent programa, odustao je zbog povrede. 

Na seminaru koji je održan u Međugorju, nije se pojavio Admir Šehović, navodno zbog zdravstvenih problema, što znači da će i on propustiti start drugog dijela sezone.

Treba naglasiti da su sve sudije sa B liste uspješno položili fizičke norme. 

Ove informacije smo pokušali provjeriti u FSBiH, ali se nisko iz press službe nije javljao na naše pozive. Administraciju krovnog Saveza, sa generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem na čelu, očito i nije previše briga za javnost i ljubitelje fudbala. A fudbal bi se zapravo i trebao igrati zbog navijača, što Džemidžić i kompanija nikako da shvate.

Sudije koje su pale naknadno će polagati fizičke norme, a do tada neće biti delegirani za utakmice Premijer lige i Kupa BiH.

Bh. arbitri sa FIFA značkom     FOTO: micromreza.com

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.