Otkočene blokade

Faktor saznaje: Predsjedništvo BiH jednoglasno o Tegeltiji, Program reformi ide u NATO

Objavljeno: 19.11.2019. u 14:24 Autor: N. Pobrić

Istovremeno je Predsjedništvo BiH usvojilo dokument Program reformi BiH, koji će biti dostavljen u sjedište NATO-a u Briselu

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, saznaje Faktor, donijelo jednoglasnu odluku o prihvatanju prijedloga za imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH.

Istovremeno je Predsjedništvo BiH usvojilo dokument Program reformi BiH, koji će biti dostavljen u sjedište NATO-a u Briselu.

Taj će dokument, prema informacijama Faktora, biti dostavljen posredstvom Misije BiH u NATO-u dan nakon što Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH imenuje Tegeltiju za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Obaveze koje BiH ima prema NATO-u bile su prepreka za formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH u proteklih nešto više od godinu dana, odnosno slanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP). Tražilo se kompromisno rješenje, a sudeći prema ishodu današnje sjednice ono je i pronađeno.  

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije