open-navfaktor-logo
search
Novi skandal
Fašizam na djelu: Navijači Crvene zvezde veličali zločinca Ratka Mladića i vrijeđali Novopazarce
Rukometni klub Novi Pazar oglasio sa saopćenjem nakon ispada navijača RK Crvena zvezda nakon utakmice protiv beogradskog tima.
11.10.2021. u 00:03
get url
text

Novopazarci su reagovali zbog divljanja navijača beogradskog kluba, koji su, između ostalog, veličali osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

- Skandiralo se "Ratko Mladić", "poturice", a nije sklonjen ni uvredljiv transparent. Pjevale su se šovinističke pjesme na vjerskoj osnovi, koje su skandalozne i neprihvatljive. Ukoliko se ne pokrenu drastične mjere protiv delegata, koji je na sve ovo samo ćutao, narednih dana ćemo odlučiti vrijedi li nastaviti takmičenje tamo gdje se javno promoviše šovinizam - poručili su iz RK Novi Pazar na svojoj Facebook stranici, dodavši da je na terenu sve bilo korektno i da je Crvena zvezda zasluženo pobijedila.

RK Novi Pazar je zbog fašističkog ispada Delija prozvao srbijanske medije, tužilaštvo, sudije, i Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Srbije.

- Da se ovo kojim slučajem desilo u Novom Pazaru, pohapšeni bi bili svi, policija bi danima pregledavala snimke i hapsila naše navijače, reagovalo bi i tužilaštvo, sudije, Vulin, Kurir, Blic, Informer i svi drugi mediji, dosta je bilo - stoji u saopćenju Novopazaraca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.