open-navfaktor-logo
search
Lijepe vijesti
FIBA: Zmajice čekaju potvrdu da su se plasirale na Svjetsko prvenstvo
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Osaki sprema se za nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
09.02.2022. u 11:05
get url
text

Zmajice su smještene u grupu sa Japanom, Kanadom i Bjelorusijom, a plasman na Mundobasket izborit će tri prvoplasirane ekipe iz grupe.

VEZANI TEKST - Lojo: Kako sada stvari stoje, igrat ćemo na Svjetskom prvenstvu

S obzirom na to da se Bjelorusija nije pojavila na turniru zbog problema sa koronavirusom, gotovo je izvjesno da će Zmajice zaigrati na smotri najboljih planetarnih reprezentacija kojem će ovog ljeta domaćin biti Australija.

Indirektno je to potvrdila i Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) u predstavljanju timova koji će igrati kvalifikacija.

- Mali i Bosna i Hercegovina jedine su nacije koje nisu igrale FIBA Svjetsko prvenstvo u košarci za žene. Ova druga reprezentacija čeka formalnu potvrdu zbog povlačenja Belorusije sa turnira u Osaki - navodi FIBA, dodavši:

- Mali posao mora da obavi u Beogradu. Afrikanci žele da uđu u historiju, a pobjeda protiv Nigerije, poznatih rivala iz grupe, mogla bi biti njihova najbolja šansa za ostvarivanje ovog rezultata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.