open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Finska u Zenici: Zaustaviti Pukkija i sačuvati prvo mjesto
Fudbalska A reprezentacije Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Finske u Zenici okončat će junski ciklus Lige nacija.
14.06.2022. u 08:24
get url
text

Idealno bi bilo paklen junski ritam zaključiti pobjedom i sačuvati prvo mjesto u grupi, ali prethodni susreti s Fincima pokazuju da Zmajevi moraju biti izuzetno oprezni.

U duelima s Bosnom i Hercegovinom raspoložen je Teemu Pukki.

- Svaki protivnički igrač mora biti pokriven, bez obzira na njegovu poziciju. Moramo striktno paziti u svim linijama na terenu. Iznenađenja teško da može biti, bitno je naše jedinstvo na terenu kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Idemo po pobjedu svim raspoloživim snagama. Svako je tu da pruži svoj maksimum. Moramo biti skoncentrisani kako bismo odradili utakmicu najbolje što možemo - rekao je Ivaylo Petev, selektor bh. fudbalera.

On je kazao da postoje problemi s povredama igrača i da su to uobičajene stvari u ovom terminu.

- S obzirom na važnost utakmice vjerujem da će svi biti na raspolaganju - kaže Petev.

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Finske do sada su odigrale šest međusobnih susreta. Obje selekcije su ostvarile po dvije pobjede, a da meča su završena neriješenim rezultatom. Gol razlika je također izjednačena, 9:9.

Meč počinje u 20:45 sati, a sudit će ga Bugarin Georgi Kabakov. Asistenti su Martin Margaritov i Diyan Valkov, a četvrti sudija je Dragomir Draganov, svi iz Bugarske.

Nakon tri odigrana kola prvo mjesto u grupi B lige 3 zauzima Bosna i Hercegovina sa 5 bodova, dok je Finska druga sa 4. Crna Gora na trećem mjestu također ima 4 boda, a Rumunija je četvrta sa tri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.