open-navfaktor-logo
search
Derbi protiv Sarajeva
FK Borac zabranio Hordama zla dolazak u Banju Luku, evo i zbog čega
Derbi susret 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu predstojećeg vikenda (subota, 17 sati) igrat će Borac i Sarajevo.
26.04.2022. u 19:03
get url
text

Bit će ovo duel za treće mjesto, koje vodi u Evropu, a Banjalučani trenutno imaju sedam bodova prednosti.

Gostujućim navijačima, popularnim Hordama zla, zabranjen je dolazak u Banju Luku, potvrđeno nam je iz kluba. Naime, u FK Sarajevo je stigao dopis iz Borca, a koji je potpisao Aleksandar Lazić, oficir za sigurnost banjalučkog tima, a u kojem se navode razlozi zašto nisu u mogućnosti dočekati gostujuće fanove. 

- Ovim putem vas želimo obavijestiti da za utakmicu 28. kola Premijer lige BiH između Borca i Sarajeva koja je planirana da se igra 30. aprila 2022. godine FK Borac nije u mogućnosti osigurati prijem organizovane grupe gostujućih navijača.

S obzirom na trenutnu političku situaciju, kao i ispade pojedinih navijača FK Sarajevo na prijašnjim utakmicama, te mogućnosti pojave verbalne nacionalističke / političke provokacije gledalaca upućene igračima ili protivničkim navijačima i nacionalističkih zastava, transparenata sa političkim porukama i želju FK Borac da utakmica prođe u najboljem redu, molimo Vas da FK Sarajevo učini sve kako bi se ova odluka ispoštovala - piše u dopisu koji je u ime Borca potpisao Lazić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.