open-navfaktor-logo
search
Reakcija Semberaca
FK Radnik: Na terenu najpoznatiji cirkusant s pištaljkom, u loži batinaši
FK Radnik oglasio se saopćenjem za javnost poslije meča s Borcem u Bijeljini.
03.04.2021. u 18:36
get url
text

Gosti su u petak slavili rezultatom 3:1.

- Da li nam slučajno sviraju penale u Mostaru i Bijeljini, baš kada sustižemo prednost protivnika? Prilikom dosuđenog penala u Mostaru, naš igrač Marko Savinović je završio u bolnici sa težom povredom ključne kosti i slijedi operacija! Da li smo slijepi na ciljano kartoniranje naših igrača? Protiv Veleža u Mostaru, sudija Musić svim našim igračima sa dva žuta kartona daje i treći kako bi bili "slobodni" protiv velikana iz Platonove, a koji je od prošle godine ponovo član premijerligaškog društva! Ali velikan je velikan - saopćili su iz Radnika pa nastavili:

"Velikan" nikad ne ide sam. Sinoć u Bijeljinu doveo prvu sudijsku ličnost države, najpoznatijeg cirkusanta s pištaljkom, idealnog za utakmice kada vam je stalo do humora i ne navijate ni za jedan tim. Njegove odsuđene utakmice idealne su za "skrivenu kameru"! No, nažalost, ili pak na sreću, televizijske kamere u direktnom prijenosu nisu bile skrivene i zabilježile su još jedan nastup Miloša Gigovića. Ovaj put ne bismo nabrajali detalje koje su vidjeli svi, a kojima je ovaj arbitarski diletant oštetio naš tim, ali i fudbal u Premijer ligi BiH - dodaju iz Radnika.

- Da li je "to" liga kojoj se teži? Sinoć, na tribinama u Bijeljini, u delegaciji Borca tridesetak osoba, većina spremnih na provokacije i fizički obračun sa "seljacima iz Semberije! Da li i nama trebaju "batinaši" na gostovanjima? - pitaju se Semberci.

Konačno, da li mi, nakon osam uzastopnih svijetlih godina, od kojih dvije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pripadamo ovakvoj Premijer ligi? Ako je greška igrati pošteno, pobjediti jačeg, ako je greška biti korektan i pristojan, ako je greška imati sportsku čast i dostojanstvo onda prosta im bila, Premijer liga - zaključeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.