open-navfaktor-logo
search
Zvanično
FK Sarajevo raskinuo ugovor sa Velkoskim: Krletu nećemo reći zbogom...
Krste Velkoski i FK Sarajevo službeno su raskinuli ugovor koji je važio do 31. maja 2023. godine.
23.06.2022. u 13:33
get url
text

- Velkoski je ostavio neizbrisiv trag u dva mandata koja je proveo na Koševu. Svojim golovima, asistencijama i osvojenim trofejima zauvijek je ostao upisan zlatnim slovima u historiju našeg kluba - saopćili su iz FK Sarajevo.

U Sarajevo je stigao u januaru 2014. godine iz Rabotničkog, da bi nakon dvije godine ostvario transfer u ekipu Incheon United u Južnoj Koreji. Nakon 18 mjeseci provedenih u Južnoj Koreji i Tajlandu vratio se u Sarajevo, u ljeto 2017. godine, i sa mnogo uspjeha u posljednjih pet godina nosio Bordo dres.

- Za sve uspjehe FK Sarajevo u posljednjih nekoliko godina veže se ime Velkoskog koji je u međuvremenu postao i kapiten ekipe. Sa osvojene tri titule prvaka i tri trofeja Kupa BiH postao je jedan od najtrofejnijih fudbalera u historiji našeg kluba.

Debitovao je 1. marta 2014. godine protiv Čelika i od tada upisao 235 nastupa postigavši 64 gola i upisavši 44 asistencije. Sa ovim učinkom dospio je među deset najboljih strijelaca FK Sarajevo u historiji. Na diobi je 10. mjesta sa Franjom Lovrićem, a samo jedan gol više od njih postigli su Husref Musemić i Alen Avdić - objavili su iz FK Sarajevo.

Velkoski je stranac sa najviše nastupa, trofeja, golova i asistencija u historiji FK Sarajevo. U karijeri je 15 puta nosio dres reprezentacije Makedonije sa kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2021. godine.

- Krletu nećemo reći zbogom, već doviđenja, jer smo sigurni da će se poslije završetka igračke karijere vratiti u Bordo porodicu u nekoj drugoj funkciji - poručili su sa Koševa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.