open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
FK Sarajevo traži izuzeće sudije Elvisa Mujića!
Razlog zahtjeva obrazložen je u zvaničnom dopisu upućenom N/FSBiH Komitetu za sudije i suđenje
07.11.2019. u 18:41
get url
text

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine delegirao je Elvisa Mujića da dijeli pravdu na meču između Radnika i Sarajeva koji se igra u subotu u sklopu 16. kola Premijer lige BiH. Bordo timu to se nije svidjelo.

- Nakon što je danas, 7. novembra na zvaničnoj stranici N/FSBiH objavljeno da će na utakmici 16. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Radnik Bijeljina - FK Sarajevo glavni arbitar biti Elvis Mujić, Fudbalski klub Sarajevo uputio je zahtjev NS/FS BiH u cilju izuzeća glavnog arbitra susreta.

- Razlog zahtjeva obrazložen je u zvaničnom dopisu upućenom N/FSBiH Komitetu za sudije i suđenje - poručeno je iz FK Sarajevo.

Elvis Mujić je ove sezone kao glavni arbitar vodio mečeve Sarajeva dva puta. U prvom kolu Premijer lige BiH je Bordo tim savladao Zrinjski na domaćem terenu sa 1:0, a drugi meč je podigao mnogo prašine. Radilo se u duelu osmine finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Bordo tima na Pecari, u kojoj su Širokobriježani slavili sa 3:2. Utakmica je čak i prekidana na davdeset minuta zbog primitivnog ponašanja domaćih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili Anela Hebibovića.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.