Imamo podršku Međunarodnog aerodroma Sarajevo, međutim, njihovi uvjeti, tarife i naknade poslovanja nisu u skladu s razvojnim pristupom drugih gradova u regiji.

Kazala je to u izjavi za Faktor Aida Cvijetić, glasnogovornica aviokompanije FlyBosnia, komentirajući probleme koji su su pojavili između ove kompanije i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a koji su rezultirali milionskim dugovanjem novoosnovane avionske kompanije prema Sarajevskom aerodromu.

Cvijetić kaže da uprkos problemima koji su se pojavili, FlyBosnia saobraća na linijama iz Sarajeva ka Rijadu i Londonu. Ona najavljuje i novu liniju za Rim. Kaže da će od 17. do 20. novembra biti obavljen promotivni let, kojim će u BiH dovesti stotinjak novinara, influensera i predstavnika turističkih agencija.

- Mi radimo punom parom – kazala je Cvijetić, koja nije detaljnije mogla komentirati informacije o finansijskim problemima u kompaniji. 

Upitana o mogućem preseljenju baze iz Sarajeva u Mostar i Tuzlu, Cvijetić kaže da je FlyBosnia dala nalog svom tehničkom osoblju da planira izmještanje aviona na aerodrome u Mostar i Tuzlu, ali da ni tom pitanju nema više informacija.