Sarajevo

FlyBosnia dala nalog svom osoblju da planira izmještanje aviona

Objavljeno: 14.10.2019. u 21:43 Autor: B. T.

Imamo podršku Međunarodnog aerodroma Sarajevo, međutim, njihovi uslovi, tarife i naknade poslovanja nisu u skladu s razvojnih pristupom drugih gradova u regiji, kaže Cvijetić

Imamo podršku Međunarodnog aerodroma Sarajevo, međutim, njihovi uvjeti, tarife i naknade poslovanja nisu u skladu s razvojnim pristupom drugih gradova u regiji.

Kazala je to u izjavi za Faktor Aida Cvijetić, glasnogovornica aviokompanije FlyBosnia, komentirajući probleme koji su su pojavili između ove kompanije i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a koji su rezultirali milionskim dugovanjem novoosnovane avionske kompanije prema Sarajevskom aerodromu.

Cvijetić kaže da uprkos problemima koji su se pojavili, FlyBosnia saobraća na linijama iz Sarajeva ka Rijadu i Londonu. Ona najavljuje i novu liniju za Rim. Kaže da će od 17. do 20. novembra biti obavljen promotivni let, kojim će u BiH dovesti stotinjak novinara, influensera i predstavnika turističkih agencija.

- Mi radimo punom parom – kazala je Cvijetić, koja nije detaljnije mogla komentirati informacije o finansijskim problemima u kompaniji. 

Upitana o mogućem preseljenju baze iz Sarajeva u Mostar i Tuzlu, Cvijetić kaže da je FlyBosnia dala nalog svom tehničkom osoblju da planira izmještanje aviona na aerodrome u Mostar i Tuzlu, ali da ni tom pitanju nema više informacija.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije