open-navfaktor-logo
search
Nastavak sezone
FSBiH delegirao sudije za mečeve osmine finala Kupa
Lopta će se na terenima u Bosni i Hercegovine poslije duge zimske pauze ponovo zakotrljati predstojećeg vikenda.
16.02.2023. u 10:47
get url
text

U subotu i nedjelju igraju se utakmice osmine finala Kupa BiH.

Četiri meča igraju se prvog dana vikenda, a ostatak putnika u četvrtfinale saznat ćemo u nedjelju.

Program u Prijdoru "krajiškim" derbijem otvaraju Rudar i Borac. Meč počinje u 13 sati uz prijenos na Areni Sport. Glavni sudija bit će Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške.

Sat poslije na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu snage će odmjeriti federalni prvoligaši Zvijezda i Rudar Kakanj. Duel je pripao Darku Gedžiću iz Brčkog.

U subotu od 16 sati, uz prijenos na Areni Sport, na Grbavici će snage odmjeriti Željezničar i Leotar. Tuzlak Elvedin Topuzović dijelit će pravdu na ovom duelu.

Subotnji program susretom od 18.30 sati, koji, također, prenosi Arena Sport, zatvorit će hercegovački rivali Velež i Posušje. Na centru će biti Sarajlija Adis Mulahasanović.

U nedjelju od 13 sati u Čitluku igraju Zrinjski i Laktaši (Arena Sport). Za ovaj meč je delegiran Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Sloboda i Sloga Doboj odmjerit će snage u Banovićima (14 sati). Meč nije u TV prijenosu, a glavni sudija bit će Dražen Marić.

Od 16 sati u Zenici igraju Čelik i Radnik (Arena Sport). Pravdu će dijeliti Josip Martinović.

Posljednji duel osmine finala igraju Široki Brijeg i Tuzla City (18.30 sati, Arena Sport). FSBiH je za ovaj meč delegirao Miloša Gigovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.