open-navfaktor-logo
search
Zvanično
FSBiH dozvolio Borcu prisustvo navijača protiv Tuzla Citya
Fudbalski klub Borac imat će podršku navijača u nedjeljnoj utakmici 32. kola PLBiH protiv Tuzla Cityja. Ovo je danas odlučio Fudbalski savez BiH. 
21.05.2021. u 10:59
get url
text

- Danas je održana telefonska sjednica Takmičarske komisije FSBiH na kojoj je razmatrana molba podnesena od strane FK Borac Banja Luka, a kojom se traži odobravanje odigravanja utakmica preostala dva kola Premijer lige BiH uz prisustvo publike.

Komitet za Takmičenje je dao saglasnost za odigravanje utakmica Premijer lige BiH uz prisustvo publike na stadionima klubova čije se sjedište nalazi na području na kojem je od strane nadležnog kriznog štaba dozvoljeno prisustvo publike na sportskim događajima.

Uzimajući u obzir činjenicu da je epidemiološka situacija u BiH značajno poboljšana, dana 19. maja 2021. godine Vlada RS, odnosno, Štab za krizne situacije entiteta RS je na 86. sjednici usvojio Zaključak broj: 86-1/21, a kojim se u članu 5. dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU Institut za javno zdravstvo RS.

Shodno prednje navedenom, Komitet za takmičenje FSBiH je razmotrio predmetnu molbu, uzeo u obzir sve činjenice i okolnosti koje se odnose na značajno i kontinuirano ublažavanje ranije propisanih mjera od strane nadležnih kriznih štabova, saglasnost Komiteta za sportsku medicinu FSBiH i saglasnost Komiteta za stadione i sigurnost FSBiH, te jednoglasno donosi gore navedenu odluku - saopćeno je iz FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.