open-navfaktor-logo
search
Nakon pola godine
FSBiH konačno objavio predsjednikovu biografiju: Ko je Vico Zeljković?
Ko čeka i dočeka. Tako je i javnost dočekala da, konačno, pročita biografiju Vice Zeljkovića, aktuelnog predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
10.09.2021. u 11:54
get url
text

Nešto manje od pola godine nakon što je ustoličen za prvog čovjeka bh. fudbala na zvaničnoj stranici konačno je popunjena praznina i ispisana je Zeljkovićeva biografija.

VEZANI TEKST - "Blistave" karijere članova IO FSBiH: Advokat, policajac, amater..., o predsjedniku ni riječ

S obzirom na to koliko smo čekali, svi su vjerovatno očekivali "zanimljivo štivo", ali...

Pročitali smo neke stvari koje iskreno i nisu za biografiju, ali i saznali koje je "titule zaradio" nakon što je izabran za predsjednika.

- Rođen je 12. novembra 1988. godine u Bosanskoj Gradišci - prva je informacija koju ćemo saznati nakon što kliknemo na podkategoriju "predsjednik", a dalje u biografiji piše:

- 16. marta 2021. godine na sjednici Generalne skupštine izabran je za predsjednika FSBiH u periodu od 2021. do 2025. godine. Glavni prioriteti u ovom mandatu, kako je najavio, jesu projekti na unapređenju infrastrukture na stadionima u Bosni i Hercegovini, kao i razvoj omladinskog i ženskog fudbala.

VEZANI TEKST - Ko je izabrao selektora Zmajeva: Prodavali pelene, švercali igrače, na radaru SIPA-e...

Od juna 2018. član je uprave FK Borac u kojem je do augusta 2020. godine uspješno obavljao i funkciju predsjednika.

Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banja Luka bio je od 12. oktobra 2018. do 5. juna 2020. godine.

Za predsjednika FSRS izabran je u januaru 2020. godine, a nakon reizbora na funkciju predsjednika FSRS u septembru iste godine kao predsjednik entitetskog Saveza postao je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Član UEFA Komiteta za nacionalne asocijacije je od 11. jula 2021. godine.

VEZANI TEKST - Đidić prozvao FSBiH: "Nova fudbalska vlada" na čelu sa Zeljkovićem ima samo jedan cilj

Ljubav prema sportu iskazivao je veoma rano, kroz aktivno bavljenje košarkom u omladinskim selekcijama Igokee, zatim fudbalom u Školi fudbala Džaja, kao i u banjalučkom Borcu - piše u biografiji, a onda dolazi "šlag na tortu" i "priče koje nam pričaju" djevojke na izborima za miss:

- Osim sporta, preokupacija su mu i aktivnosti u vezi s poboljšanjem kvalitete života u društvenim zajednicama i rad na zaštiti životne sredine.

Zeljković je diplomirao na BLC (Banja Luka College) te stekao zvanje menadžera zaštite na radu i zaštite životne sredine.

Radio je u Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost entiteta RS, nakon čega je poslovnu karijeru nastavio graditi u privatnom sektoru. Aktivno govori engleski jezik - objavljeno je na stranici FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.