open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
FSBiH najavio borbu za trofej: Sarajevo i Velež do finala primili samo po jedan gol
Na stadionu Bilino polje u Zenici sutra će biti odigrana utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2021/22.
18.05.2022. u 13:02
get url
text

U završnicu su se plasirali Sarajevo i Velež, a osim trofeja pobjednik će osigurati i nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Dženan Uščuplić, šef stručnog štaba FK Sarajevo, uoči sutrašnje utakmice je izjavio.

- Prije svega, očekujem jednu dobru utakmicu u odličnom ambijentu. Želja mi je da bude pun stadion navijača obje ekipe i da odigramo jednu jaku utakmicu. Velež je kvalitetna ekipa koja je pokazala da je dosta konkretna i ozbiljna u svojoj igri. Sama činjenica da igramo finale nosi jednu posebnu odgovornost i igrači će morati da budu na visini zadatka kako bismo ispunili naš cilj.

Optimista je i Feđa Dudić, njegov kolega na klupi Veleža.

- U finalu Kupa očekujemo jedan spektakl jer odavno veći ulog nije bio u jednoj utakmici, tako da će sigurno i navijači dati veliku podršku svojim klubovima od prve do posljednje minute. Bez obzira na to ko je u kakvoj formi, šanse za osvajanje Kupa su izjednačene. Sigurno neke od prednosti Sarajeva su individualni kvalitet, pogotovo igrača prema naprijed, dok je na našoj strani tim i kolektiv - poručio je Dudić.

VEZANI TEKST - Uščuplić pred utakmicu sezone: Očekivanja od Kupa BiH su velika, moramo dati maksimum

Oba tima su do finala došla na impresivan način. Mreže Sarajeva i Veleža su se u najmasovnijem takmičenju tresle samo po jedan put. Sarajevo je jedini gol primilo u prvom kolu u Modriči, dok je put do mreže Veleža pronašla samo ekipa Širokog Brijega u revanš utakmici četvrtfinala.

Sarajevo je do finala savladalo Alfa Modriču 4:1, Ljubić 1:0, Slobodu 2:0, Igman dva puta po 2:0, dok je protiv Slobode u revanšu bilo 0:0.

S druge strane, Velež je do prilike za trofej stigao nakon što je ostvario pet pobjeda (Zvijezda 09 0:3, Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje 0:6, Široki Brijeg 4:0, Tuzla City 4:0, Tuzla City 1:0). Jedini poraz doživjeli su od Širokog Brijega u revanšu četvrtfinala (0:1).

Meč Sarajevo - Velež na programu je sutra u 19 sati uz direktan prijenos na Arena Sport TV, a za glavnog sudiju je određen Irfan Peljto iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.