open-navfaktor-logo
search
Usvojen Pravilnik
FSBiH odriješio kesu: Kolike će premije dobiti Zmajevi u Ligi nacija?
Za svaku pobjedu u Ligi nacija (sezona 2020/2021) fudbalski A reprezentativci naše zemlje, selektor i članovi stručnog štaba, te medicinsko osoblje, dobit će premije od Fudbalskog saveza BiH.
25.08.2020. u 20:57
get url
text

Ovo je utvrđeno Pravilnikom o nagradama za uspjehe A reprezentacije, a koji je sinoć usvojio Izvršni odbor FSBiH na sjednici održanoj u Sarajevu.

Odlučeno je da će svaka pobjeda, na domaćem terenu ili u gostima, protiv svakog od tri protivnika (Italija, Holandija ili Poljska) biti nagrađena sa po 5.000 KM. Za neriješen ishod na gostujućem terenu protiv svih selekcija iz naše kvalifikacione grupe osigurane su premije od po 3.000 KM, a za remi na domaćem terenu po 2.000 KM.

Kompletnu premiju (100 posto) će dobiti selektor, igrač koji je odigrao cijelu utakmicu, koji je zamijenjen i koji je u ušao u igru do 80. minute utakmice. Po 70 posto premije dobit će treneri i trener specijalista, a po pola premijer igrač koji je ušao nakon 80. minute i onaj koji je bio na klupi. Doktor će dobiti 40 posto, a fizioterapeut 30 posto.

Na prijedlog generalnog sekretara, IO FSBiH može odlučiti o posebnim nagradama za doprinos pojedinaca u uspjehu reprezentacije na određenim utakmicama.

- Za uspjehe na prethodnoj utakmici, odnosno prethodnim utakmicama, isplata nagrada će se se vršiti najkasnije prije prve naredne utakmice u ciklusu od dvije utakmice, odnosno prije prve naredne utakmice, ukoliko se radi o pojedinačnim terminima odigravanja utakmica - utvrđeno je Pravilnikom, uz dodatak:

- Isplata nagrada će se vršiti na način da će se 50 posto iznosa nagrada isplaćivati na pomenuti način, a preostalih 50 posto od iznosa nagrada u slučaju opstanka u A diviziji, odnosno neispadanju u nižu ligu. Isplata će se izvršiti u roku 15 dana od završetka takmičenja u Ligi nacija 2020/21.

A šta će se dogoditi ako Zmajevi osvoje svoju grupu u A Ligi nacija?

Tada će im pripasti i dodatna nagrada i to 40 posto (u bruto iznosu) koji po tom osnovu Savez ostvari od UEFA-e, a isplata će se vršiti u skladu sa ostvarenim bonusima svakog pojedinca u takmičenju Lige nacija 2020/21.

- U slučaju plasmana na finalno takmičenje Lige nacija 2020/21, i plasmana na Svjetsko prvenstvo 2022. godine kroz Ligu nacija, nagrada će biti raspoređena posebnom odlukom Izvršnog odbora FSBiH - utvrđeno je Pravilnikom.

Također, zaključeno je da će u slučaju gubitka teoretskih mogućnosti za opstanak u A Ligi nacija prije kraja takmičarskih utakmica, automatski prestaje pravo na dalje premije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.