open-navfaktor-logo
search
Džemidžić se ne javlja
FSBiH za "intelektualni rad" savjetnika Vice Zeljkovića plaća 30.000 KM?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme povlači mnogo poteza, koji su nelogični sportskoj javnosti u našoj zemlji.
26.09.2021. u 20:11
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Da li je FSBiH platio privatni avion, ko zapošljava ljude bliske stranci Milorada Dodika?

Veći dio javnosti je ogorčena na suđenje, kako u finišu prošle sezone, tako i u posljednjim kolima aktuelne sezone, a sve je nekako "krenulo nizbrdo" otkako je na čelu bh. kuće fudbala došao Vico Zeljković (da ne bude zabune, mnogo loših stvari je urađeno i u vrijeme vladavine njegovog prethodnika Dine Begića).

Pisali smo o malverzacijama u bh. kući fudbala, tražili odgovore na mnoga pitanja, ali smo u Savezu nailazili na "zid šutnje".

Svako "škakljivo" pitanje koje je u ingerencijama administracije i sportskog sektora generalni sekretar Adnan Džemidžić i direktora Sektora za sport Elmir Pilav su ignorisali.

Sinoć se na društvenim mržema pojavio dokument koji, ukoliko je vjerodostojan, pokazuje kako se troši novac iz kase FSBiH.

VEZANI TEKST - Pratili trening reprezentacije: Vico Zeljković u Finsku poveo i savjetnika

FSBiH je "Ugovor o intelektualnom radu" potpisao sa Markom Miličićem iz Beograda, koji obavlja funkciju jednog od savjetnika predsjednika Vice Zeljkovića (nedavno je to potvrdio prvi čovjek FSBiH).

Kako piše u ovom dokumentu Miličiću će biti isplaćeno 30.000 KM, a "naručilac" usluga je Džemidžić, generalni sekretar FSBiH.

Također, može se vidjeti da je ugovor potpisan 2. jula 2021. godine (mada je i prije toga redovno putovao u delegaciji FSBiH), a trajat će, najkasnije do 31. marta 2022. godine.

Vjerodostojnost ovog ugovora pokušali smo provjeriti kod Džemidžića, ali se nije javljao na naše pozive. Ukoliko se odluči javiti, rado ćemo objaviti i njegovo objašnjenje.

Milorad Sofrenić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, nedavno je otkrio kolike su plaće članova naše "fudbalske vlade"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.