open-navfaktor-logo
search
Optužen za silovanja
Fudbaler Manchester Citya prebačen u najnasilniji zatvor u Engleskoj
Francuski reprentativac Benjamin Mendy optužen je za sedam silovanja u augustu 2021. godine.
05.01.2022. u 12:48
get url
text

Mendy je sa reprezentacijom Francuske 2018. osvojio naslov svjetskog prvaka, a sada ga terete za sedam silovanja i seksualni napad.

Sedma optužba za silovanje dolazi od nove tužiteljice koja ga tereti za napad u julu 2021. Ostale optužbe za silovanja i napastovanje se odnose na period između oktobra 2020. godine i augusta prošle godine.

Fudbaler Manchester Citya se nalazi u zatvoru, a sudit će mu se 24. januara. Klub sa Etihada je odlučio da ga suspenduje, a također je uklonjen iz FIFA-ine videoigre.

VEZANI TEKST - Francuski reprezentativac i zvijezda Cityja početak suđenja dočekat će u zatvoru

Jučer je prebačen iz zatvora u Liverpoolu u zloglasni zatvor u Manchesteru.

Zatvor Strangeways se smatra jednim od najnasilnijih i najgorih u Engleskoj. Bit će pod posebnom zaštitom, pa će mu to bar malo pomoći u novom životu iza rešetaka.

- Nije mogao ni sanjati da će iz privatnog zatvora sletjeti ovdje, u jedan od najnasilnijih zatvora u Engleskoj. Veliki mu je problem i to što ovdje ima puno navijača Manchester Uniteda - rekao je neimenovani izvor za The Sun.

- Sedmicama će vrištati njegovo ime, tako da neće spavati mnogo, pogotovo zato što je optužen za silovanja - dodao je izvor.

Dvadesetsedmogodišnji Mendy je postao najskuplji obrambeni igrač u historiji fudbala 2017. godine kada ga je Manchester City doveo iz Monaca za 60 miliona eura. Odigrao je 75 utakmica, ali nikada nije opravdao silno uloženi novac. Sudeći po teškim optužbama, prijeti mu kraj karijere.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.