open-navfaktor-logo
search
Ko će u vlast
Galijašević: Započeli smo razgovore o formiranju Vlade ZDK
Miralem Galijašević, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona, za Faktor je kazao kako su u ovom kantonu već povedeni razgovori o formiranju vlasti, te naglašava kako će SDA biti lider u formiranju Vlade ZDK.
12.10.2022. u 21:37
get url
text

- Mi imamo preliminarne rezultate i ono što još malo opterećuje situaciju jeste da Zenica nema 30 posto prebrojanih. I to malo maglu baca, ali mi imamo svako svoje podatke od posmatrača. Imamo sigurnih 11 zastupnika.

Imao sam preliminarne razgovore sa nekoliko stranaka, razgovarali smo o principima i započeli te razgovore o formiranju vlade. Odranije imamo neke partnere sa kojima imamo utvrđene principe - kazao nam je Galijašević i dodao:

- Bit ćemo lideri u stvaranju vlade, kao što je i do sada bilo. Dakle, SDA ima 11 zastupnika, tri ima HDZ, dva ima NES, to je 16, koji su bili naši partneri i koji će i sada biti i imamo dva SBB-a koji su slobodni strijelci. To su isto bili naši partneri pojedinačno prošli put. Što se tiče ZDK, ne sumnjamo da ćemo napraviti vladu i da će ona biti predvođena SDA-om.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.