Gašić: Dolazimo igrati košarku i napraviti povoljan rezultat

Objavljeno: 11.04.17 u 11:43

Uoči susreta 8. kola Lige za prvaka između košarkaša Bosne Royal Jelly i Slobode, tenzije su porasle zbog medijskih obraćanja predstavnika dvaju klubova.

Trener Tuzlaka Velimir Gašić komentirao je suđenje na utakmici sa Sparsom, ali je iz Bosne upućeno saopćenje za javnost u kojem tvrde da Gašić i Sloboda vrše pritisak na sudije uoči završnice prvenstva BiH, iako trener Tuzlaka u braćanju nije spomenuo Bosnu. Potom je saopćenjem reagovala i Sloboda, pa je tako večerašnji duel dva stara rivala unapijed dobio neželjeni publicitet, mimo igre na parketu.

- Mi dolazimo u Sarajevo igrati košarku i ništa drugo nas ne zanima. Bosna Royal Jelly je do sada pokazala određeni nivo kvaliteta, a činjenica da su pobijedili Igokeu sve govori. Međutim, od tri međusobne utakmice u ovoj sezoni mi smo dobili dvije. Sasvim je sigurno da će nastojati da pobjedom osiguraju bolju poziciju za play-off, ali to i mi želimo - izjavio je Velimir Gašić za Fenu.

Napomenuo je da nekoliko njegovih igrača muče povrede, ali da će unatoč tome pokušati pomoći svom klubu u bitnoj utakmici sezone.

- Mi smo cilj postigli plasmanom u Ligu 6. Sada smo napravili novi iskorak i to je velika stvar za našu mladu ekipu. Ne znam postoji li klub u Evropi koji u rosteru ima igrače od 15 ili 16 godina. Draže mi je da ti mladići odigraju na parketu dvije-tri minute, nego da protivnika pobijedimo sa 30 poena razlike. Protiv Bosne Royal Jelly pokušat ćemo da pružimo maksim i ostvarimo što povoljniji rezulat, a što će biti na kraju vidjet ćemo – kazao je Gašić.

Utakmica Bosna Royal Jelly - Sloboda igra se večeras od 18 sati i 30 minuta.