open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva situacija
Gdje će Sarajevo ugostiti ekipu Veleža?
Fudbalski klub Sarajevo, po svemu sudeći, u skorije vrijeme neće se vraćati na Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase, a još se ne zna gdje će igrati meč 22. kola protiv Veleža.
02.03.2023. u 18:50
get url
text

Teren stadiona Koševo nije gotov, probijeni su svi mogući rokovi, a to je stvorilo dodatne probleme izabranicima Mirze Varešanovića. Bordo tim je jesenas domaće utakmice igrao u Zenici, ali je Savez odlučio da teren na Bilinom polju sačuva za reprezentaciju, što je značilo da Sarajevu slijedi nova selidba.

U prvom kolu proljetnog dijela sezone Zrinjski su ugostili na stadionu Rođeni u Mostaru. Bilo je planirano da i protiv Željezničara (već bili dogovorili sa Veležom), u zaostalom meču 18. kola igraju na istom stadionu, ali je na kraju odlučeno da se derbi igra u Trening-centru FSBiH u Zenici (nova selidba uslijedila je jer istog dana se igra i zaostali meč 17. kola između Veleža i Zrinjskog).

Naredni domaći meč Sarajevo igra u 22. kolu (18/19. mart), ali se još ne zna gdje. Samo čudo bi se trebalo dogoditi da do tada Koševo bude spremno.

Rival je Velež, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li čelnici Sarajeva prijaviti stadion Rođeni jer bi u tom slučaju praktično bili gosti na "domaćem" terenu. Također, u tom slučaju navijači Veleža ne bi mogli doći na stadion i bodriti svoj klub jer je po ranijoj odluci gostujućim navijačima zabranjen organizovani dolazak na stadion.

Istovremeno, navijači Sarajeva bojkotuju domaće utakmice, što bi značilo da bi se derbi Bosne i Hercegovine igrao bez najvatrenijih tifoza.

Stoga, realnija je opcija da Sarajevo za domaći meč prijavi neki drugi stadion, a nije isključeno da Rođene ugosti i u Zenici.

Izvjesno je samo da se ovaj meč ne može odgađati jer je u pitanju 22. kolo, nakon kojeg se formira tabela po kojoj se određuje raspored trećeg dijela sezone, odnosno preostalih 11 kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.