open-navfaktor-logo
search
Septembar u znaku košarke
Gdje gledati utakmice Eurobasketa: Sport klub posjeduje prava, ali postoji i drugo rješenje
Evropsko prvenstvo u košarci, 41. po redu, počinje sutra i trajat će do 18. septembra. U Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj igrat će se grupna faza, a završnicu će organizirati Njemačka.
31.08.2022. u 10:40
get url
text

Deseti put na smotri najboljih košarkaških selekcija Starog kontinenta sudjelovat će Bosna i Hercegovina. Zmajevi su smješteni u "grupu smrti" sa favoritima za medalju - Slovenijom, Francuskom, Litvanijom, Njemačkom, a tu je i Mađarska protiv koje će izabranici Adisa Bećiragića otvoriti turnir.

Reprezentacija BiH utakmice igra u Kolnu, a na parket će prvi put u četvrtak od 14.30 sati.

Prava prijenosa Eurobasketa za teritorij Bosne i Hercegovine u vlasništvu su Sport kluba. Sport klub trenutno je dostupan kod kablovskih operatera Telemach, BH Telecom i Eronet.

Problem za brojne navijače mogao bi predstavljati najavljeni kraj saradnje Sport kluba i BH Telecoma, što bi mnoge ostavilo bez utakmica Eurobasketa. Ugovor dvije strane važi do posljednjeg augustovskog dana, odnosno još danas.

Ukoliko do nastavka saradnje ne dođe, navijači i ljubitelji košarke mogu se okrenuti i drugim opcijama.

Prema najavama FIBA-e, kompletan program Evropskog prvenstva emitirat će i kanal Courtside1891 TV.

Sve što je potrebno uraditi jeste vrlo jednostavna registracija na web stranici, a neophodno je imati i dovoljno raspoloživih sredstava na bankovnoj kartici.

Cijena paketa koji obuhvata sve utakmice Eurobasketa iznosi 6,99 eura, odnosno nešto manje od 14 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.