open-navfaktor-logo
search
Nema TV prijenosa
Gdje možete gledati utakmicu Connah's Quay - Sarajevo?
Fudbaleri Sarajeva u evropsku avanturu kreću naredne sedmice, kada će gostovati u Velsu, gdje će igrati meč 1. pretkola Lige prvaka protiv ekipe Connah's Quay.
14.08.2020. u 14:11
get url
text

VEZANI TEKST - Ko će prenositi meč Sarajeva iz Cardiffa?

Bordo tim je favorit protiv velškog prvaka, a meč će biti odigran 19. augusta (srijeda, 20 sati) u Cardiffu bez prisustva publike.

A, kako sada stoje stvari male su šanse da će biti odiguran i TV prijenos ovog susreta.

Kako je Faktor jučer pisao, Arena Sport je zainteresovana da otkupi TV prava, ali danas stiže nova informacija koja će razočarati navijače bh. prvaka i ljubitelje fudbala u našoj zemlji.

Potvrđeno nam je da iz Velsa neće biti emitovan TV signal, što znači da gotovo sigurno neće biti ni TV prenosa za BiH.

- Pokušali smo sve što je u našoj moći, ali prema trenutnoj situaciji 99,9 posto nećemo emitovati meč iz Cardiffa. Problem je u tome što Velšani neće "dizati" signal i mi smo s te strane nemoćni - potvrđeno je za Faktor iz Arena Sporta.

Ipak, to ne znači da navijači Bordo tima neće moći gledati utakmicu iz Velsa. Objavljeno je da će biti dostupan stream sa utakmice, koji će, kako saznajemo, biti rađen u HD rezoluciji, ali sa samo jednom kamerom.

Ovaj signal ne zadovoljava TV standarde, te stoga ga ne može otkupiti Arena Sport niti bilo koja druga TV kuća, ali će bar navijači moći koliko, toliko da prate nastup svojih ljubimaca.

Stream će biti emitovan na: BBC One (Vels) / HD, facebook.com/S4C, facebook.com/Sgorio, S4C.cymru/sgorio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.