open-navfaktor-logo
search
Suspendovani sudija
Gigović nastavio s dijeljenjem (ne)pravde, Joldić mu poručio: Trudit ćemo se da ga otjeramo iz fudbala
Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Omer Joldić jedan je od najboljih trenera kada je riječ o omladinskom fudbalu u našoj zemlji.
03.11.2020. u 19:18
get url
text

Stručnjak koji sjedi na klupi juniorske selekcije Željezničara jedini je kojem je pošlo za rukom "prezimiti" u Evropi, a njegovi izabranici su prije nekoliko godina na Grbavicu doveli vršnjake Atletico Madrida.

VEZANI TEKST - Bruka i sramota: "Suspendovani" Miloš Gigović sudio u nedjelju, sudit će i za vikend

Iako nije poznat po ispadima uz aut liniju, niti komentarima na suđenje, čini se da nekadašnji Zmaj i bivši fudbaler Željezničara nije mogao ostati ravnodušan na suđenje Miloša Gigovića, premijerligaškog arbitra koji je suspendovan zbog propusta koje je napravio u duelu 10. kola PLBiH između Borca i Veleža.

Ipak, čini se da izrečena kazna baš i nije mnogo utjecala na Gigovića i njegovo sramotno suđenje.

Meta nove (ne)pravde u režiji Gigovića bili su upravo juniori Željezničara koje predvodi Omer Joldić.

Trener juniora Željezničara, koji su 26. oktobra poraženi s 3:2 na gostovanju kod Željezničar Sport-Teama nije se mogao suzdržati o komenatar na račun suđenja arbitra iz Bosanske Gradiške.

- Ovaj (ne)čovjek je suspendovan od strane FSBiH ali on i dalje sudi i dijeli nepravdu. Ovim putem želim samo da ukažem na sve nepravilnosti u našem sportskom sistemu jer je nemoguće da ovakav uljez bude u fudbalu. I njemu sam juče poslao ovaj video zapis i napisao mu, da ću se na sva moguća dozvoljena sredstva, truditi da ga otjeramo iz fudbala i sporta. Nisam neko ko se žali i jadikuje. Ovo prvi put radim za svojih sedam godina trenerske karijere - napisao je Joldić na svom Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.