open-navfaktor-logo
search
Pretjerano slavlje
Glasnogovornik Porta Ronalda nazvao svinjom, nije ostao dužan ni članovima njegove porodice
Fudbalerima Juventusa ni pobjeda od 3:2 u revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Porta nije bila dovoljna da spriječi njihovu eliminaciju iz elitnog takmičenja.
13.03.2021. u 13:01
get url
text

Na žestokom udaru kritika italijanskih medija našao se Cristiano Ronaldo, a Portugalac se nije proslavio reakcijom u živom zidu pri golu Porta za 2:2 u produžecima.

U Italiji ga kritikuju, dok u njegovoj domovini mnogi uživaju zbog njegovog neuspjeha.

Jedan od takvih je Portov glasnogovornik Fernando Saul koji očito ne može smisliti kapitena nacionalnog tima svoje zemlje, koji je karijeru počeo graditi u lisabonskom Sportingu.

- Osvetili smo se italijanskim lopovima za poraz u Baselu 1984. godine (finale Kupa pobjednika kupova). Osvetili smo se toj svinji Ronaldu za sve što je radio na Dragau. Čekam video Dolores (Ronaldove majke) i ostalih krezubih članova porodice - napisao je Saul na društvenim mrežama, ali je ubrzo obrisao objavu. Ipak, nije bilo dovoljno brzo.

Porto je odmah pokrenuo disciplinski postupak. Saulu ovo nije prvi ispad jer je prije nekoliko godina dobio suspenziju od 30 dana. Tada je tokom utakmice protiv Benfice na mikrofon vikao "dosta nam je pljačke."

- Upravni odbor Porta na današnjem sastanku odlučio je pokrenuti disciplinski postupak protiv glasnogovornika kluba Fernanda Saula zbog onoga što je napisao na društvenim mrežama nakon utakmice Porta s Juventusom - poručili su iz kluba.

Naravno Ronaldova porodica nije ostala dužna glasnogovorniku Porta, a prva se oglasila Ronaldova sestra Katia Aveiro.

- Ti si svinja! Operite usta kad govorite o Ronaldu, njegovom životu i životima hiljada drugih ljudi. Ovdje se prednost daje neznalicama i poremećenim ljudima. Porto, nisi ti kriv, on ni na koji način ne predstavlja klub. Veselim se danu kad ćemo se vidjeti "lice u lice", ako budeš imao obraza pričati sa mnom, braćom i majkom - poručila je Katia.

Saul je na kraju ipak uputio izvinjenje portugalskoj zvijezdi i njegovoj porodici.

- Želim se izviniti Ronaldu i njegovoj porodici ako smatraju da sam ih u jeku historijske utakmice na temelju objava uvrijedio. Dovoljno sam ponizan i priznajem da sam pretjerao. Pogriješio sam, ali i drugi griješe. Moje izvinjenje - napisao je Saul.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.