Nedjelja, 09.08.2020.
h

Gostima "Orlanda" u piće sipali prah za potenciju, djevojke "radile" u separeima i toaletu

Djevojke koje su podvodili uhapšeni u policijskoj akciji "Neon" odnosno Selvedin Bulbul, Selma Delić, Arnela Ožegović i Ehlimana Ćehajić seksualne usluge su u separeima i toaletu kafića "Orlando" u sarajevskom naselju Dobrinja pružale po cijeni od 150 ili 200 KM.  

Bulbul je sebi ostavljao polovinu novca, a djevojkama je davao ostatak. 

Prvoosumnjičeni Bulbul je, prema tvrdnjama Tužilaštva KS, prostituciju organizovao u periodu od 2009. do 2018. godine, radi sticanja protupravne imovinske koristi na području KS, a osim u kafiću "Orlando" usluge su pružane i u hotelima i stanovima u KS.

Bulbul i Delić su pronalazili klijente koji su plaćali seksualne usluge, s njima stupali u kontakt putem telefona ili direktno u "Orlandu" gdje su klijenti prethodno najavljivali svoj dolazak s obzirom na to da nije bio slobodan ulaz. Potom su pozivali djevojke da dođu u objekat i klijent bi između njih izabrao djevojku za seksualne usluge, a novac davao Bulbulu direktno.

Arnela Ožegović je tokom novembra prošle godine u više navrata navodila, poticala i predavala veći broj djevojaka radi pružanja seksualnih usluga. Kako proizilazi iz presretnutih razgovora koje su vodili osumnjičeni, Delić je kontaktirala Arnelu i obećala joj novčanu naknadu ako im pronađe i dovede djevojke. Sve proizilazi iz komunikacije vođene putem telefonskih razgovora i SMS-a.

Delić je kontakitrala i Ehlimanu Ćehajić s kojom je također dogovarala dolazak djevojaka.

Djevojke su pružale i usluge maženja s klijentima kao i usluge plesa, a zauzvrat bi im klijenti plaćali piće od 50 KM od čega je djevojkama išao procenat. Ples bi izvodile oskudno odjevene ili gole, a novac bi im ostavljali u čaši na stolu, nekada i u veš i intimne dijelove tijela.

Delić i konobarice u "Orlandu" su, prema tvrdnjama jednog od svjedoka Tužilaštva, gostima u piće sipale neki prah od čega bi oni bili potentni i više tražili seksualne usluge. 

Od navedenog novca Bulbul i Delić su kupovali pokretne stvari, automobile i nekretnine te ostatak čuvali u sefu u Bulbulovom stanu na Dobrinji. Ostvarili su korist od najmanje 100.000 KM.

Tužilaštvo smatra da postoji osnovana sumnja da su Bulbul i Delić počinili krivična djela navođenja na prostituciju i pranje novca, a Ožegović i Ćehajić krivično djelo navođenje na prostituciju.

Tužilaštvo smatra da bi svi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti krivično djelo koje im se stavlja na teret, zbog čega i traže njihovo pritvaranje. 

Odbrana se protivila prijedlogu Tužilaštva KS da se osumnjičeni pritvore. 

- Protivio sam se jer nema dokaza da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, sve je još uvijek na istražnim radnjama - kazao nam je Omar Mehmedbašić, advokat osumnjičene Ćehajić.  

Odluku o prijedlogu za pritvaranje ove grupe donijet će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh