open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Grahovac s Rapidom izborio grupnu fazu, "petarda" Fenerbahčea u Helsinkiju
Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Srđan Grahovac sa bečkim Rapidom plasirao se u grupnu fazu Evropske lige.
26.08.2021. u 20:34
get url
text

Nakon pobjede od 3:0 u prvom susretu protiv ukrajinske Zorye, tim iz austrijski prijestolnice i večeras je slavio s 3:2 i zasluženo izborio plasman u samo završni drugog po snazi UEFA-inog klupskog takmičenja.

Gosti iz Austrije poveli su u 10. minuti utakmice golom Marca Grulla upravo nakon asistencije Grahovca. Samo pet minuta kasnije bilo je 0:2, a a strijelac za Zelene bio je Leo Greiml.

Oleksandr Gladky je pet minuta prije kraja prvog dijela smanjio na 1:2, da bi Taxiarchis Fountas u 68. minuti gostima vratio dva gola prednosti.

Četiri minute prije kraja Shahab Zahedi je s bijele tačke pogodio za 2:3, a isti igrač imao je priliku da iz penala u 88. minuti poravna rezultat, ali nije uspio, no i da jeste, Rapid bi se svejedno plasirao u grupnu fazu.

U grupnoj fazi će igrati i turski velikan Fenerbahče, koji je s 5:2 slavio u gostima kod HJK Helsinkija, dok je Rangersima bilo dovoljno 0:0 protiv Alashkerta, nakon što su u prvom susretu zabilježili minimalan trijumf.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.