Grbić: Pojeftinjenje goriva za 0,05 KM po litri poniženje za prijevoznike

objavljeno: 13.06.2018. u 16:18

Za prijevoznike iz Republike Srpske smanjenje cijene goriva od 0,05 KM po litri je poniženje, jednostavno nemamo komentara na tako nešto i ne prihvatamo tu cijenu, izjavio je danas Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prijevoznika RS-a, javlja Anadolu Agency (AA)  

Prethodno je Ministarstvo trgovine i turizma saopštilo da će cijene naftnih derivata od sutra biti niže na pumpama u Republici Srpskoj, a da su pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva.

-Poslali smo svoj zahtjev Vladi RS-a na razmatranje pa vidjećemo sutra šta će biti - kazao je Grbić.

Prijevoznici su od Vlade RS-a tražili da gorivo bude jeftinije 0,30 KM po litri.

-Tražimo i uvođenje povrata na svakih potrošenih 1.000 litara 0,15 KM kao što je u okruženju. Tražimo da se uvedu vinjete stranim prevoznicima i da plaćaju putarinu u BiH kao što i mi to plaćamo u zemljama Evropske unije i u okruženju, a da se na osnovu tog prihoda umanje troškovi registracije, putarina za teretna motorna vozila - kazao je Grbić.

Dodao je da su od Vlade RS-a tražili i da prevoznici i građani koje je evidentirala policija u protestima ne budu kažnjeni.

Na nekoliko važnih raskrsnica u Banjoj Luci prethodna tri dana bio je blokiran saobraćaj, a isto se očekuje i danas od 17 do 18 sati.