Gužve na izlazu iz BiH, najduže se čeka na ovom graničnom prijelazu

objavljeno: 26.12.2017. u 14:19

Na GP Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se oko 90 minuta, a na ulazu u zemlju oko 40 minuta. Pojačan je promet vozila i na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, dok na ostalim nema dužih zadržavanja.

Slabija magla zadržala se mjestimično na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim krajevima zemlje. Na svim vlažnim lokalitetima moguće je formiranje poledice.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozačima su savjetovali poseban oprez na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima uz podsjetnik da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica - Prozor zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Resanovci - Drvar, gdje došlo do urušavanja potpornog zida.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka - Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka - Turbe i R-454a Bratunac - Drinjača. Učestali su i odroni na brojnim putevima u zemlji.