open-navfaktor-logo
search
Glumac otvoreno
Hadžihafizbegović: Izjava Vlaisavljević kako masovnog ubicu iz Ahmića treba rehabilitirati je za policijsko privođenje
Emir Hadžihafizbegović dao je neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, koji pripada resoru Federalnog ministarstva kulture i sporta.
11.05.2023. u 09:28
get url
text

Vijest o ostavci ovog jutra poslao je redakciji portala Faktor, a koju prenosimo u cijelosti. 

VEZANI TEKST - Skandal ministrice Vlaisavljević: Ratni zločinci moraju biti rehabilitirani nakon odsluženja kazne, Bradara je dobro rekla

- Ovim putem dajem neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a koji pripada resoru Federalnog ministarstva kulture i sporta, a koje od prije nekoliko dana odlukom Nermina Nikšića vodi izvjesna Sanja Vlaisavljević.

Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i haškog osuđenika Darija Kordića koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotična ministrica rukovodi bitnim federalnim ministarstvom.

Nadam se da će i ostala dva člana UO Fonda za kinematografiju Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i ja. U protivnom neka im prominentna fašistkinja Sanja Vlaisavljević bude nadređena.

I na kraju, podnijet ću i privatnu tužbu protiv izvjesne Sanje za podršku i suport masovnom ubici i egzekutoru iz Ahmića. Naravno, svaki normalan čovjek u državi Bosni i Hercegovini očekuje reakciju i federalnog premijera Nermina Nikšića koji ako je ne skine sa te funkcije misli isto što i izvjesna mu ministrica - napisao je Hadžihafizbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.