open-navfaktor-logo
search
Super liga
Hajradinović asistent, Bešiktaš slavio nakon preokreta
Kasimpasa je tako negativnu seriju produžio na četiri vezana poraza
08.12.2019. u 19:02
get url
text

Gradski derbi između Kasimpase i Bešiktaša, u 14. kolu turske Super lige, okončan je pobjedom gostiju s 3:2. Iako je u dva navrata imala prednost, ekipa bh. reprezentativca Harisa Hajradinovića na kraju nije uspjela zabilježiti četvrtu ovosezonsku pobjedu.

Dobrim dijelom za to je kriv i Egipćanin Karim Hafez koji je već u 15. minuti zaradio dikretno isključenje, pa je u preostalom dijelu susreta domaćin igrao sa deset igrača.

Ni to nije spriječilo Kasimpasu da preko Pektemeka povede u 24. minuti susreta. Ipak, šest minuta prije kraja susreta Erkin je donio izjednačenje gostima.

Jedan od ljepših poteza viđen je u 56. minuti susreta, kada je domaći sastav stigao do novog vodstva. Poslije kornera gostiju uslijedila je fantastična kontra koju je odličnu istrčao bh. reprezentativac. Hajradinović se u punom sprintu od svog stvorio pred protivničkim kaznenim prostorom, a potom je sjajnim ubačajem pronašao Kiotu, koji je pogodio za 2:1. Bila je ovo četvrta ovosezonska asistencija bh. veznjaka.

Bešiktaš je do kraja ipak imao dovoljno vremena da izbjegne poraz, pa čak i da u potpunosti preokrene rezultat. Ptvo je za 2:2 pogodio Nayir poslije asistencije Gonula, da bi u petoj minuti sudijske nadoknadi Nayir drugim golom večeras donio pobjedu turskom velikanu.

Kasimpasa je tako negativnu seriju produžio na četiri vezana poraza.

Golove s meča Kasimpasa - Bešiktaš pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.