open-navfaktor-logo
search
Ponos Krajine
Hamdija Abdić Tigar se vratio u Jedinstvo i želi plasman u PLBiH
Nogometni klub Jedinstvo u novu prvoligašku sezonu ulazi s premijerligaškim ambicijama, što je potvrđeno i na današnjem predstavljanju uprave, stručnog štaba i značajno osnaženog igračkog kadra.
04.08.2020. u 14:07
get url
text
get url
text

- U klub sam se vratio s jasnim ciljem, a to je da Jedinstvo vratimo u elitni rang bosanskohercegovačkog nogometa, gdje mu je i mjesto. Osigurali smo finansijsku konstrukciju za jesenji dio sezone, doveli kvalitetna pojačanja, a vrlo brzo ćemo krenuti i s infrastrukturnim projektima koji su neophodni za ostvarenje svih naših želja i ciljeva. Upravnoj strukturi smo pridružili ljude s autoritetom, koji razumiju nogomet i koji mogu doprinijeti klupskom napretku - rekao je predsjednik bihaćkog kluba Hamdija Abdić Tigar.

Ambiciozni nogometni projekat podržao je i Grad Bihać, odnosno Gradsko vijeće.

- Osigurat ćemo sve da naše Jedinstvo može nesmetano funkcionirati, ili bolje reći napredovati. Imamo veliku navijačku bazu i vrijeme je zaista da svi zajedno doprinesemo stabilizaciji i napretku kluba. Posebnu pažnju ćemo usmjeriti na omladinsku školu i infrastrukturne projekte, bez kojih ne možemo imati ni jak prvi tim. Uskoro bismo trebali izgraditi pomoćni teren s umjetnom podlogom, a pokušat ćemo osigurati i adaptaciju glavnog terena - riječi su gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića.

Šef stručnog štaba Muhamed Berberović definirao je igrački kadar za predstojeću takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, kojem je priključeno čak 11 pojačanja. Najzvučnija nova imena u crveno - bijelom dresu su sigurno Nusmir Fajić, Dženan Haračić, Vlado Koprivica, Bojan Kremenović, Ivan Tankuljić i Ivan Olić.

- Danas je već 37. dan trenažnog procesa i većina igrača je u optimalnoj takmičarskoj formi. Igrači koji su nam se kasnije priključili, vrlo brzo će biti spremni za ligaške izazove. Najvažnije je da nemamo problema s povredama, tako da smo vrlo optimistični. Želimo odmah od starta pokazati da smo najjača ekipa u ligi - izjavio je Berberović.

Nusmir Fajić koji je stigao iz mostarskog Veleža istakao je pozitivne prve dojmove, te najavio maksimalni angažman svih prvotimaca.

- Vratio sam se tamo gdje sam na neki način napravio prve ozbiljne nogometne korake. Izuzetno sam zadovoljan onim što sam zatekao, odnosno ozbiljnošću uprave i kvalitetom saigrača. Ne znam hoću li ponoviti sezonu s 28 golova kao u Veležu prije dvije godine, ali učinit ću sve da bude tako. Imamo jasno definiran cilj i tako ćemo se ponašati odmah od prve utakmice - dodao je Fajić.

Nogometaši Jedinstva već u subotu dočekuju ekipu GOŠK-a iz Gabele, koju su apostrofirali kao jednog od najozbiljnijih konkurenata za plasman u Premijer ligu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.