open-navfaktor-logo
search
Nešto ne štima
Haos u Bayernu: Da li je Salihamidžić "presudio" treneru Flicku?
Šta se događa u redovima minhenskog Bayerna, aktuelnog prvaka Evrope?
08.04.2021. u 17:42
get url
text

Bavarci su sinoć poraženi od PSG-a u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka (2:3), ali čini se da su problemi počeli mnogo ranije. Bild je prošle sedmice objavio je kako je u Bayernu došlo do sukoba između trenera Hansija Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Navodno je Flick nakon svađe s bh. legendom upravi kluba poručio da će na kraju sezone razmisliti o svojoj budućnosti u klubu.

Flick želi veće ovlasti kad su u pitanju transferi, a Salihamidžić inzistira da on bude ključna osoba kada su u pitanju dolasci i odlasci iz Bayerna. Uprava je na strani našeg bivšeg reprezentativca, jer je u Bayernu uvijek bilo pravilo da su transferi u nadležnosti Uprave, a trenerov posao je skupiti što više pobjeda s igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju.

Najveći sukob dogodio se u klupskom autobusu nakon povratka iz Rima, gdje je Bayern igrao s Lazijom. Prvo su razmijenili nekoliko grubih riječi, a onda je Flick rekao Salihamidžiću da "začepi", nakon čega je nastao muk u vozilu.

Jučer su uslijedile nove iskrice između Flicka i Salihamidžića. Bayernov sportski direktor je neposredno nakon utakmice dao izjavu za Sky Sports i u njoj najavio da će Jerome Boateng ovog ljeta napustiti klub.

- Bila je to zajednička odluka, a u nju su bili uključeni trener i vodstvo kluba. Objasnio sam sve Jeromeu, sve je razumio - rekao je Salihamidžić, ali onda je došla konferencija za medije Hansija Flicka, na kojoj je trener Bayerna dao do znanja kako to nije odluka koju podržava.

Njemački mediji su danas postavljali mnogo pitanja o Flickovoj budućnosti i gotovo da postoji konsenzus oko toga da on neće ostati na klupi Bayerna i za sljedeću sezonu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.