open-navfaktor-logo
search
Građani ogorčeni
Haos usljed nevremena: Fekalne vode teku ulicama Goražda i Visokog
U Goraždu su najveću štetu pretrpjeli vlasnici radnji u ulici Kulina bana, koja je potpuno pod vodom, dok je u Visokom došlo do izlijevanja fekalija u tek asfaltiranoj ulici Mladih Muslimana
13.08.2019. u 22:57
get url
text

Jako nevrijeme koje je večeras zahvatilo Goražde, pored osvježenja, donijelo je i probleme stanovnicima ovog grada.

Centar grada je poplavljen, a pored bujičnih voda, izlila se i kanalizacija, jer šahtovi nisu mogli primiti tolike količine vode odjednom. 

Najveću štetu pretrpjeli su vlasnici radnji u ulici Kulina bana, koja je potpuno pod vodom. Na terenu su vatrogasci, Civilna zaštita i policija.

{$galerijaFotografija}

Ulica Kulina bana je nedavno rekonstruisana, zbog čega su vlasnici poplavljenih radnji posebno ogorčeni.

Nevrijeme je donijelo probleme i građanima Visokog, gdje je došlo do izlijevanja fekalnih voda na tek asfaltiranu ulicu Mladih Muslimana, prenosi visoko.co.ba.

I možda to i ne bi bilo ništa čudno da se to nije desilo samo tri dana od završetka višemjesečnih radova na asfaltiranju, koji su koštali više stotina hiljada KM, i tek nekoliko sati nakon što su gradske vlasti hvalospjevno otkrile kako su "riješile problem stanovnika ulice Mladih Muslimana star 50 godina." 

FOTO: VISOKO.CO.BA

Puno je ulica koje tokom nevremena imaju slične probleme, ali kada se to desi u tek renoviranoj u kojoj je, prema tvrdnjama lokalne vlasti, rekonstruirana fekalna kanalizaciona mreža, te izgrađen novi oborinski kolektor, nakon čega je ulica i asfaltirana, takva pojava postaje eklatantan primjer na koji način se provode projekti u Visokom.

Stanovnici ove ulice, koji su željeli ostati anonimni, a koji se se javili portalu visoko.co.ba, kazali su da nikada fekalne vode nisu tekle ulicom Mladih Muslimana, sve do sada, iako je ranije bilo i većih i obilnijih padavina.

gORAŽDE POD VODOM, 13.08.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.