open-navfaktor-logo
search
Intervju
Haskić: Volio bih nastaviti sa dobrim igrama i golovima, u oktobru sam znao da dolazim u Velež
Novo pojačanje Rođenih Nermin Haskić govorio je za Velež TV. 
07.02.2022. u 16:04
get url
text

U razgovoru se između ostalog dotakao atmosfere u ekipi i golgeterskim očekivanjima.

- Sjajna je atmosfera u ekipi, tokom vremena smo se upoznavali i osjeti se drastična razlika u odnosu na momke  iz Japana. Jedva sam čekao da se vratim na naše govorno područje, uživam u svlačionici.

Dotakao se pritiska sa kojim se tokom karijere nosi.

- Svjesan sam šta sam napravio tokom karijere pogotovo u sezoni u Radničkom, gdje sam bio prvi strijelac lige. Od tada nosim pritisak u ekipe u koje dolazim, tako da sam već naučio sa time da radim. Golovi su potrebni svakom napadaču, volio bi nastaviti sa dobrim igrama i golovima. Bit će mi mnogo lakše kad krene prvenstvo da realizujem šanse.

Pratio sam Velež i prije. Svidjelo mi se kako igra ekipa, kako se radi presing, kako se drži lopta, sve suprotno sa ekipom u kojoj sam igrao u Japanu - rekao je Haskić i dodao u otiscima sa priprema:

- Imao sam sličnih situacija dosad u karijeri u par klubova gdje smo igrali visoki presing, tako da ništa novo za mene. Problem mi je bio što sam došao povrijeđen, nisam trenirao 3-4 mjeseca. Trener sa nama priča individualno, daje mi savjete, mislim, da sam se vrlo brzo uklopio.

Otkrio je da su ga iz Rođenih kontaktirali prije četiri mjeseca.

- U oktobru me Velež kontaktirao, tad je bilo jasno da ću potpisati. Meni i mojoj porodici se svidio grad, na lijepoj je lokaciji. Mostar je naš historijski grad, i prije nego što sam došao znao sam da će da mi se svidi - zaključio je napadač Veleža.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.