open-navfaktor-logo
search
Pred baraž za EP
Hoće li FSBiH puštati u prodaju ulaznice za Sjevernu Irsku?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (FSBiH) neće puštati u prodaju ulaznice za utakmicu polufinala baraža za Evropsko prvenstvo, koju će u četvrtak igrati protiv Sjeverne Irske na Grbavici.
06.10.2020. u 18:25
get url
text

Kako saznaje Faktor, određeni broj ulaznica, nešto manji od 2.000, bit će podijeljen reprezentativcima i stručnom štabu, sponzorima i partnerima Saveza, te pojedinim navijačkim grupama.

VEZANI TEKST - VAR na Istoku: Grbavica se šminka za Zmajeve, označene i tribine

Iz bh. kuće fudbala prošle sedmice su potvrdili da je UEFA dozvolila povratak navijača na tribine, a najavili su kako će "informacija o distribuciji ulaznica biti naknadno objavljena" (još nije objavljeno na stranici FSBiH).

Podsjetimo, Izvršni odbor UEFA-e donio je odluku o djelimičnom povratku gledalaca na stadione (30 posto od kapaciteta stadiona), nakon čega se rukovodstvo FSBiH sastalo sa predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Tada je dogovoreno da na tribinama stadiona Grbavica može biti maksimalno 20 posto navijača od kapaciteta, što je otežalo posao i FSBiH. 

Osim na utakmici protiv Sjeverne Irske, publika (20 posto kapaciteta stadiona) će moći prisustvovati i meču 3. kola Lige nacija protiv Holandije (11. oktobra na Bilinom polju).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.