open-navfaktor-logo
search
Chiesa u Juventusu
Hoće li spektakularni transfer rasplamsati mržnju koja traje skoro 40 godina?
Federico Chiesa danas će obaviti medicinske preglede u Juventusu nakon čega će Fiorentina italijanskog reprezentativca posuditi Staroj dami uz obavezu da ga kasnije otkupi.
05.10.2020. u 09:57
get url
text

 

Prema informacijama koja je objavio Sky Sport, finalni dogovor postignut je kasno sinoć, a za danas su zakazani medicinski pregledi.

Posudba je dogovorena na dvije sezone. U prvoj će Juventus za uslige Chiese Fiorentini platiti dva miliona eura, u sljedećoj osam miliona eura, a nakon svega će ga otkupiti za 40 miliona eura, uz deset miliona eura dodatnih bonusa.

Ipak, bonusi iz ugovora bit će obavezni ukoliko se ispune određeni uvjeti. Ukoliko Juventus završi na prve četiri pozicije, Chiesa odigra najmanje 30 minuta u 60 posto utakmica, postigne deset golova i zabilježi deset asistencija.

Fiorentina će ovim poslom zaraditi veliki novac, ali jasno je da će navijači Fiorentina odlazak svog ljubimca u Juventus dočekati kao najveću moguću izdaju. Naime, mržnja između ova dva kluba traje skoro 40 godina, a sve je počelo 1982. godine kad se igralo zadnje kolo prvenstva, Fiorentina i Juventus bili su bodovno poravnati na vrhu (44 boda). Viole su gostovale kod Cagliarija kojem je trebao bod za ostanak u ligi, a Juventus je igrao kod Catanzara, sedmoplasirane ekipe koja je igrala samo za čast.

Violama je tada poništen pogodak zbog sumnjivog faula nad golmanom. Juventusu je sudija prvo progledao kroz prste i nije dosudio penal  za Catanzaro, da bi 15 minuta do kraja dosudio najstrožiju kaznu za Staru damu, što je bilo dovoljno za minimalnu pobjedu i 20. titulu prvaka Italije. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.