open-navfaktor-logo
search
Uprkos koronavirusu
Hoteli, klubovi i restorani najavljuju novogodišnje dočeke, cijene karata od 20 do 150 KM
Uprkos što pandemija koronavirusa svaki dan odnosi nove žrtve, kako širom planete, tako i u našoj zemlji, čini se da to ne remeti planove za novogodišnju proslavu, tako da su pojedini klubovi, kafane, restorani i hoteli počeli reklamirati novogodišnje zabave.
04.12.2020. u 07:29
get url
text

Iako je još neizvjesno da li će se novogodišnji derneci moći upriličiti, mnogi Bosanci i Hercegovci pokazali su interes da ulazak u 2021. godinu ne dočekaju u svojim domovima.

Ugostitelji trpe velike gubitke zbog naredbi kriznih štabova, a još nije poznato da li će uopće biti dozvoljene novogodišnje proslave i, ako budu, koliko osoba će u datom trenutku moći da bude u jednom ugostiteljskom objektu.

Zbog toga većina ugostiteljskih objekata, ali i hotela i klubova još ne planira novogodišnji doček. U hotelu Holiday su optimistični tako da su na svojoj Facebook stranici objavili da bi u najluđoj noći goste trebao zabavljati Nihad Alibegović sa svojim bendom, a cijena konzumacije je 150 KM.

 

- I za Novu godinu pravi se velika nepravda ugostiteljima. Trenutno je dozvoljeno okupljanje 30 osoba u zatvorenom prostoru bez obzira na to da li se radi o prostoru od 30, 300 ili 3000 kvadrata. Ko hoće da slavi Novu godinu, on će to uraditi bez obzira na naredbe. Skupit će se po desetak ili 20 ljudi u vikendicama i neće se pridržavati nikakvih mjera i šta smo onda dobili – kaže Amir Hadžić, predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH.

Novogodišnju proslavu pripremaju i u hotelu Pino Nature na Trebeviću, gdje će goste zabavljati Lana Hamza i Momir Bogdanović.

- U potpunosti ćemo se pridržavati svih naredbi. Novogodišnju proslavu pravimo u prvom redu za goste našeg hotela i možemo se pohvaliti da su naši kapaciteti skoro popunjeni. U našoj zimskoj bašti bit će samo 30 gostiju i isto toliko u našem restoranu. Na prvom mjestu nam je zdravlje naših gostiju i radnika i potpuno ćemo se pridržavati svih mjera koje su naredili iz kriznih štabova. Naša želja je da ljude malo opustimo i skrenemo im misli sa loših tema - kaže Aida Terzić, direktorica hotela Pino Nature.

U bugojanskom klubu Dijamant na društvenim mrežama su uveliko počeli najavljivati novogodišnji dernek sa Darkom Lazićem.

- Provedite najluđu i čarobnu noć u najboljem klubu! Dijamant klub vam sprema spektakularan provod u stilu! Tokom noći ćemo uživati uz muziku i hitove zajedno s Darkom Lazićem. Karte su u prodaji od 04.12. (četvrtka) na ulazu, a možete ih kupiti i svaki dan u fast foodu Dijamant kluba ili subotom na ulazu. Ulaz 20 KM, VIP 50 KM - stoji na Facebook stranici bugojanskog kluba.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.