open-navfaktor-logo
search
Brojni sastanci
Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao u službenu posjetu Bosni i Hercegovini
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković stigao je danas u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.
13.12.2021. u 09:13
get url
text

Plenković je svečano dočekan ispred zgrade institucija Bosne i Hercegovine.

On će se u Sarajevu sastati sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

U delegaciji Vijeća ministara BiH, pored predsjedavajućeg Tegeltije, bit će zamjenik predsjedavajućeg i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović.

Po okončanju sastanka planirana je konferencija za medije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

{$galerijaFotografija}

Članovi kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH također će se danas sresti s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Plenković će se sresti i s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem i s vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem.

Prije polaska za Mostar, premijer Hrvatske posjetit će Hrvatsko kulturno društvo Napredak, gdje će se sresti s njegovim predsjednikom Nikolom Čičom i članovima.

{$galerijaFotografija}

U Mostaru u je planiran susret s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora gdje će razgovarati o položaju Hrvata u BiH, o pitanju reforme Izbornog zakona BiH te o drugim pitanjima važnima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

 

Andrej Plenković, Zoran Tegeltija, Trg BiH, 13. 12.2021
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.