open-navfaktor-logo
search
"Principijelan" političar
I 2018. imao uvjete: Bećirović tvrdio da ne želi biti kandidat, šta se odjednom promijenilo
Denis Bećirović potvrdio je 10. septembra 2021. godine da ne želi biti kandidat Socijaldemokratske partije BiH za člana Predsjedništva BiH na ovogodišnjim Općim izborima. 
20.05.2022. u 21:17
get url
text

On je to rekao kolegama u partiji već dva puta.

- Da ne želim biti kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda obavijestio sam kolege još u julu, kao i jučer na sjednici Predsjedništva SDP-a te zatražio da to uđe i u zapisnik - kazao je Bećirović, potpredsjednik te partije i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, za Klix.

Bećirović je, a što je Faktor objavio 2018. godine, kada je prihvatio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH, stranačkom vrhu dostavio svoje uvjete i pravila "igre" na više od 30 strana u vidu neslužbenog dokumenta. 

Uvjeti su prije četiri godine između ostalog bili da se održi untarstranački referendum na kojem bi se članstvo izjasnilo o podršci njegovoj kandidaturi, osiguravanje "neutralnog" prostora u kojem bi držao press konferencije kako bi javnost stekla dojam da nije kandidat SDP-a, da mu rukovodstvo stranke garantira da će su slučaju poraza imati osigurano mjesto delegata u Domu naroda Parlamenta BiH što je i dobio, da mu se na nekoliko mjeseci osigura trosobni stan u Sarajevu na potezu Marijin Dvor - Ciglane, u kojem bi stanovao sa svojom porodicom, jedan ili više luksuznih automobila koje bi on, njegova porodica i izborni štab koristili tokom kampanje te angažman zaštitarske firme koja bi njemu i njegovoj porodici pružala 24-satno osiguranje. 

S obzirom na to da je sada prihvatio da ga SDP ponovo predloži, a da ga podrže i druge stranke, logično je zapitati se kakve je sada uvjete postavio i šta mu je sve obećano. 

Bećirović je i 2014. godine odbio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH što je i tada u SDP-u mnoge neugodno iznenadilo jer se dugo vremena na tome radilo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.